Belgian People Like Us (Carsten Berthelsen collab 2020)

ABV: 6,5%

Beskrivelse: Kastaniebrun øl. Der er tørret frugt og karamel i næsen – fra den belgiske gærstamme, som øllet er gæret med, men også fra specialmalte og mørk kandis. I munden er øllen blød og kompleks med en let sødme, rosin- og karameltoner og man fornemmer den sparsomt anvendte rugmalt.

Carsten Berthelsen er et stort navn på den danske ølscene; formidler, foredragsholder, forfatter osv. Han var med i en People Like Us onlinesmagning, og foreslog dette collab. Carsten har i flere årtier arbejdet på at udbrede kendskabet til kvalitetsøl – især med et fokus på Belgien. Derfor foreslog Carsten, at vi skulle brygge en dubbel sammen, da han mener, at den stil (blandt andre) er overset og fortjener lidt opmærksomhed på den danske scene.

Type: Dubbel (Belgisk stil) Brygget på (og med): Flying Couch (DK) Duft: Frugtig med noter af nelliker og karamel Mund: Frugtig og sødlig med noter af karamel og rugmalt Gærtype: Ale (belgisk klostertype) Humletyper: Mandarina Bavaria Niveau af humle: Lavt Ingredienser: Vand, malt (byg, hvede, rug), mørkt kandissukker (roe), rørsukker, rosinsirup, humle og gær. Dåse Design: Thomas Øbro Denne øl er laktosefri

40 DKK

You may also like…