PM: Small-jobs for longterm-unemployed with diagnoses, grows rapidly in the beer and chocolate industri

Pressemeddelelse People Like Us 5/2-19

I sidste uge (31/1) fortalte DR hvordan en ny model skal få kontanthjælpsmodtagere i såkaldte sponsorjobs. Hos den socio-innovative bryggervirksomhed People Like Us – der også har sponseret det første job i denne ordning – er jobskabelsen dog allerede i fuld gang i både egen og andres virksomheder, bl.a hos Mikkeller-koncernen.

Sponsorjob-ordningen er et fint initiativ, som People Like Us har valgt at støtte op om og bidrage til som første virksomhed, som det også fremgår af sidste uges DR artikel. Sponsorjob-modellen går kort fortalt ud på, at virksomheder i København nu kan sponsere lønnen til en langtidsledig, der så får job hos en frivillig organisation, i stedet for selv at ansætte en langtidsledig.

– Men man kan gøre meget mere.

Stifter af People Like Us, Lars Carlsen, mener, at det ikke behøver være så besværligt at tage samfundsmæssigt ansvar, som vi i nyhedsstrømmen har en tendens til at gøre det til. I hans optik bør vi som virksomheder i højere grad øve os i at se potentialerne i at skabe småjobs i egen virksomhed – og i at tage mere hands on samfundsmæssigt og medborgerligt ansvar.


Krigsveteraner og autister får job i chokoladeproduktion og på øl-lager

People Like Us tæller både krigsveteraner, autister, ADHD’ere, folk med angst og mange andre, der statistisk set hyppigere er udenfor arbejdsmarkedet, som er i job som flexjobbere, timelønnere, i revalideringsforløb, på konsulentbasis og som ordinært funktionæransatte. Langt de fleste har virksomheden enten selv været ude at finde, eller også har folk selv fundet frem til People Like Us og sendt uopfordrede ansøgninger. Noget, som Lars Carlsen finder vigtigt at fremhæve:

“Der er mange borgere der faktisk selv tager anvar og som gerne VIL arbejde. Og det vil vi gerne være med til at facilitere sammen med flere andre virksomheder.”

En af de virksomheder, der fra start har turde være med til at udvikle en bæredygtig småjobsmodel, er bryggeriet Mikkeller. For godt halvanden år siden begyndte de som de første at outsource bl.a. lageropgaver til People Like Us, og siden er mængden af opgaver kun vokset.

Fem People Like Us medarbejdere har indtil videre fået småjobs forskellige steder i Mikkeller koncernen – men fra denne uge kommer yderligere fem småjob-tagere til for at løbe opgaver i Mikkellers chokoladebutik Bean Geeks Chokolate. En arbejdskraft, de i butikken beskriver som “hårdtarbejdende, ansvarlige og højt anbefalingsværdige”


Opråb fra Mikkeller: Systemisk selvmål ikke at investere i dedikeret arbejdskraft fra kanten

Jacob Alsing, der er COO i Mikkeller, er klar i spyttet om hvorfor de som virksomhed valgte at samarbejde med People Like Us om disse job fra starten af:

“Vi har haft folk med psykiske, kulturelle og fysiske udfordringer ansat, fordi det passer godt i vores virksomhed, og fordi man får de bedste og mest dedikerede medarbejdere hvis man får det til at lykkes.”

Men der er klar mulighed for forbedring, når det kommer til vejledning og fleksibilitet fra systemets side mener han, og fortsætter:

“Desværre oplever vi, at der nærmest ingen opbakning er fra det offentlige system, hvis man som virksomhed gerne vil gå i den retning, og vi har ikke selv de professionelle kompetencer til at støtte i alle situationer. Derfor er det godt at der er private initiativer som People Like Us, der kan hjælpe os.”

Det undrer ham, at samfundet ikke investerer mere på netop denne front.

“Det giver ingen mening ikke at gøre det. Hverken for samfundet, for virksomhederne eller for de mennesker der har udfordringer.

————–

Kontakt:

Pressechef / People Like Us Alberte Jannicke
tlf. 31 50 00 09 alberte.jannicke@peoplelikeus.dk