Silvio Sanchez og hans kaffe

En exceptionel natural-kaffe fra Silvio Sanchez produceret på hans gård Finca Santa Teresa del Mogoton.

En natural–kaffe opstår, når man tørrer kaffebærrene med frugtkødet uden på kaffebønnen i stedet for at afskalle og vaske den. Det giver en meget intens frugtighed og tilbageblivende syre, der giver associationer til rødvin og fermenteret frugt.

Silvios kaffe 

er dog ikke en normal natural. Han har nemlig eksperimenteret med at tilføje en ekstra fermentering, for at gøre kaffen helt ekstraordinær frugtig. Det gør han ved at pakke de friskplukkede kaffebær ind i en plasticsæk, som bliver lukket af for ilt og lagt til tørre i solen. Her ligger kaffebærene i 24 timer og gennemgår en intens anaerob fermentering. Derefter bliver kaffen lagt ud til at tørre på de hævede senge som en normal natural.

Resultatet er, at kaffen er frugtig og sød, og man kan tydelig smage fermenteringen i kaffen, som næsten kan give associationer til rødvin. Man kan finde noter af et hav af tropiske og syrlige frugter, og også noter af modne jordbær.

 

Ristning

Silvios kaffe er for typen, der gerne vil prøve noget helt andet end en normal kaffe, og som gerne vil udfordre sig selv.

Vi rister kaffen lyst, for at fremhæve de komplekse noter som kaffen har. Kaffen er nemlig fyldt med syre og frugtige undertoner, som bedst kommer til udtryk i en lysristet kaffe.

Besøg på Silvios gård

Silvio Sanchez er en af vores gode venner, som vi besøger hvert år, når vi er i Nicaragua. Silvio ejer kaffegården Finca Santa Teresa del Mogotón, som er beliggende i det nordlige Nicaragua tæt på grænsen til Honduras. Gården ligger på Nicaraguas højeste bjerg: Mogotón, som har en spektakulær udsigt over omkringliggende bjerge. Silvio er ikke som de fleste andre kaffebønder. Silvio er en sand kaffenørd, der har specialiseret sig i at dyrke nogle af Nicaraguas mest spektakulære kaffer.

Men det er ikke kun kaffeproduktion som Silvio har talent for. 

Silvio har nemlig også tidligere været professional hesterytter, og har sågar også gjort en kort karriere som ranchero-sanger. Han går altid med sin revolver siddende i bukserne, og bor hjemme hos sin mor i Ocotal tæt på kaffegården. Her bliver vi altid inviteret til middag, og Silvio er også altid frisk på en fyraftensøl på den lokale bar, når vi er besøg.